· 

Oesters, zon en terras


Het maken van een schilderij is een belevenis.

Voordat ik begin aan een schilderij gaat er een hoop werk aan vooraf, bezoekje aan een beste visboer voor de mooiste oesters, zonnig weertje, compositie bepalen en dan nog eens, en nog eens, totdat ik weet – dít moet ‘m worden. En dan komt ’t leukste, de belevenis van het maken, voor mij puur genieten. Werd totaal overspoeld door het vastleggen van het ritme van de golvende randen van de schelpen, de ruwe buitenkant en het pure kwetsbare van het vlees. Als ‘op de golven van de zee’ vliegt mijn penseel over het doek. Stukje voor stukje wordt het doek steeds meer werkelijkheid en de verrassingen die dan verschijnen uit de verf - dat is voor mij pure passie.

 

Mandje oesters

120x100cm

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0
info@angeliqueweijers.nl

Tel. +31 6 36152759

 

Angelique Weijers

Fluitekruid 37

3892 AE  ZEEWOLDE

NEDERLAND

 

 © 2024 Angelique Weijers